Planter & urter       Anni       Udviklingsprojekter       Specialiteter       Forhandlere       Presse & kontakt              

E-mail service

Vil du holdes opdateret om hvad der foregår hos Stevns Urter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.


Anni's urteblog

Sæsonen for vilde grønne urter har toppet. I naturen klækkes myriader af småkryb, som invaderer blade og blomster på de spiselige planter. Men småkrybe...

Læs mere i bloggen

Specialiteter

Om produktet

Latinsk navn:
Sæson:
Beskrivelse:
Anvendelse:

Mere info

Knæk's: Stevns Urter har udviklet en hvedesnack. Den er sukkerfri og fedtfattig, og den er tænkt som en lille lækkerbid, man kan dyppe i sirup, nordisk hummus eller marmelade. Den er også fin til ostedip og saltet/røget kød. Knæk's fremstilles af lokal hvede, koldpresset rapsolie og tørrede urter fra Stevns, og hele processen er håndarbejde. Hveden er friskkværnet, og urterne er økologiske. Du finder ikke en snack, som er mere lødig og sund end Knæk's fra Stevns Urter!

Gransirup: Fremstilles af gran, sukker og vand. Den bruges på alle slags surmælksprodukter, havregrød og alle andre slags grød, is, frugtsalat, i drinks, limonade, te og kager. Den er lidt tyndere end almindelig sirup og nem at hælde eller tage med ske uden at trække lange klistrede tråde.

Nordisk Hummus: Det er rent vegetabilsk og indeholder hverken laktose, gluten eller sukker. Nordisk Hummus er inspireret af arabisk hummus, men det er fremstillet af gule flækærter, vilde mirabeller, koldpresset rapsolie, salt og vild merian fra Stevns Klint - udelukkende danske råvarer. Er godt sammen med al slags brød: rugbrød, grovbrød, flutes, knækbrød, wraps, breadsticks, og det er særligt godt i en sandwich-bolle med lidt fyld af salatblade og grønt eller kød. Et sundt alternativ til andre smøre-produkter, som indeholder smør og eller mayonnaise og mere eller mindre kendte tilsætningsstoffer. Smagen er ret neutral, men smag gerne selv til med ekstra krydderier eller hvidløg. Nordisk Hummus fås i en fin og en grov udgave.

Fyrrenåleolie: Klitfyrrens unge skud og kogler lægges i koldpresset rapsolie og trækker heri efter smag. Olien bliver kraftig og skal anvendes dråbevis i dressinger og marinader, samt som guldperler ovenpå supper. Prøv også at dryppe ristet brød med olien, dert giver ebåde dejlig duft og smag.

Fyrrenåleolie er forresten også en glimrende massageolie!

Marmela-mispel: Den sjældne ægte mispel frugt er brugt til denne smørbare marmelade. Mispel skal ligge længe og modne, men den er en ekstremt vitaminrig frugt, og den har en fin og sart frugtsmag. Brug den som sundt smørepålæg, som ostetilbehør eller som konfekt, hvor den røres med hakkede nødder, mandler og tørret frugt og bages/tørres i ovnen. En rest marmela-mispel er også fin som kagefyld eller til sunde havregryns-kakao kugler.

Mirabelle marmelade: Mirabelle er en overset frugt ressource. Ofte vokser mirabllen vildt, og den bærer som regel godt med frugter. De er sure, også selvom de bliver melede. Mirabellepuré kan bruges i stedet for citron i alle retter, som skal have syre tilført. Marmeladen fra Stevns Urter er krydret med lidt bronzefennikel, og så er den jævnet med kartoffelmel, som man gjorde "i gamle dage". Som alle produkter fra Stevns Urter er den ikke tilsat holdbarhedsmiddel eller nogen andre midler eller numre.

Tørrede rønnebær: Bærrene er plukket i august og lufttørret. De bevarer den flotte orange farve og smagen af sure og bitre rønnebær. De er gode som et nordisk drys på salater i stedet for tørrede tranebær, som jo importeres langvejs fra. Rønnebær og vildt går traditionelt godt sammen, så brug også de tørrede rønnebær i sød-sur frugtkompot som tilbehør til kød.

Tørrede hyldeblomster: Blomsterskærmene er plukket i juni og lufttørret, hvorved så mange duft- og smagsstoffer som muligt bevares. De kan bruges til saft og te, men prøv også at krydre vinterens stegte og bagte rodfrugter med hyldeblomster - så står der midsommer på sansernes lystavle!

Stevns Urter

Skovvejen 49
4660 Store Heddinge

Telefon: 30 24 15 80
Mail: anni@stevnsurter.dk

Menu

Planter & urter
Anni
Udviklingsprojekter
Specialiteter
Forhandlere
Presse & kontakt